Author Topic: İma Group Afrika  (Read 882 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3767
    • View Profile
    • oyunsiteniz
İma Group Afrika
« on: November 10, 2018, 04:40:58 PM »
İma Group Afrika
 
Türkiye'nin Afrika'daki toplam yatırımlarının yaklaşık 6 milyar doları bulduğu , geçtiğimiz 5 yılda Türk şirketlerinin , yurt dışında gerçekleştirilen kontratlarının toplam değerleri açısından , Çinli şirketlerden sonra ikinci sırada yer aldığının altını çizen İma Group Yönetim Kurulu Başkanı sayın Derya Bağcı , Türk şirketlerinin bölgedeki deneyimi , Amerikan sermayesi ile buluştuğunda karşılıklı köprüleri güçlendirdiğini , Afrika'daki önemli altyapı açığıyla baş etme açısından da büyük bir fırsat sunduğunun altını çizerek , bölgedeki Türk müteahhitlik projelerinin toplamının 65 milyar doları aştığını hatırlattı. Çin’in son 15 yılda Afrikalı hükümetlere verdiği borcun 100 milyar dolar civarında olduğuna değinen İma Group Derya Bağcı , bu şartlar altında Türkiye’nin ikinci sırada yer almasının önemli bir başarı ve global platformda dikkat çekici olduğunu belirtti.



İma Group Kimdir
 
Türkiye’nin , Fas , Cezayir , Senegal , Etiyopya , Kenya , Gana , Tanzanya , Nijerya , Kamerun , Güney Afrika Cumhuriyeti , Mozambik ve Madagaskar’a yaptığı yatırımların tüm dünyaya ders niteliğindeki rakamlara ulaşmasının önemine dikkat çeken sayın Bağcı , Afrika'daki Türk doğrudan yatırımlarının 2003'te 100 milyon dolar iken , 2018 'de 7 milyar doları aştığı bilgisini de paylaştı.
 
Kendisine mevcut konjektörde Afrika’nın neden odak noktası haline geldiği şeklindeki sorumuza yanıtı ise ; Afrika’nın , dünyadaki platin ve kobaltın yüzde 90’nına , altının yüzde 50’sine , uranyumun yüzde 35’ine ve manganezin yüzde 33’üne , buna ek olarak , aynı zamanda elektrikli araç ve cep telefonları için vazgeçilmez bir madde olan koltanın yüzde 75’ine sahip , eş zamanlı olarak da , Avrupa’da yaşanan ekonomik durgunluk sebebi ile birçok ihracatçının yeni pazarlar arayışında olduğu ve bu noktada da Afrika’nın 1.3 milyarı aşan nüfusu ve aynı zamanda birçok ürün bakımından da bakir olması sebebinin , tüm global ticaret gerçekleştiren firmaların iştahını kabartıyor şeklinde yanıtladı. Kendileri tavsiye olarak da , Afrika'ya girdiğiniz zaman Afrikalı olmayı düşünmeniz gerekiyor. Buna hazırsanız , yani Afrika eksenli bir stratejiniz varsa önünüz açık. Ancak bu halde, kur riski de dahil pek çok sorunu aşabilirsiniz şeklinde bilgi notu vermeyi de ihmal etmedi.
 
Kendilerine İma Group’un Afrika’daki önceliklerini sorduğumuzdaki yanıtı ise ; birincil önceliklerinin , IBA - Ima Bank Africa’yı , 2014 te TİKA koordinasyon ofisinin kurulması ile birlikte Türkiye’nin ülkedeki varlığının katlanarak büyüdüğü Namibya’da kurmak ve bu sayede mümkün olduğunca , bölge genelindeki , rasyonel olan tüm projelere finans desteği sağlamak olduğunu  , aslında , diğer bir açıdan , önceliğimiz olan Namibya’dan başlayarak , bölge ülkelerinde , temel hayati gereksinimlerden yoksun halklara , sağlamayı planladığımız destekler ile birlikte , sürdürülebilir yaşam şartları sunmak ve bu sayede ülkeler arasında kalıcı sosyal ilişkiler tesis etmektir. Bunlara ek olarak , yoksul öğrenciler için , güvenli oyun ve eğitim alanları oluşturmayı planlayan sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştirmekteyiz. Buna eş zamanlı olarak da İma Group hizmetleri olarak , bölgede mevcut bulunan müteahhitlik havuzunun birincil ihtiyacı olan çimento yatırımlarına girmek olduğu , şeklinde oldu. Ayrıca , bölgedeki enerji kaynaklarının gerek yetersizliğinden gerekse doğru ve verimli organize edilememesinden kaynaklanan enerji ihtiyacının her geçen gün arttığının altını çizen sayın Bağcı , konu ile ilgili agresif bir planlama ile , bölgeye kısa vadede önemli çözümler oluşturabilecek projelere imza atacaklarının bilgisini verdi. Aralarında gizlilik sözleşmesi bulunan , bölgedeki gerek önemli devlet kurum ve kuruluşları , gerekse muteber Türk - Yabancı yatırımlarda bulunan , yatırımcı firmalara , yatırım desteği vereceklerini belirtti.
 
imza: Oyun - Forum