Author Topic: Turkiye Cami Halısı  (Read 696 times)

baybars

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 447
    • View Profile
Turkiye Cami Halısı
« on: June 24, 2021, 02:25:52 PM »


Cami Halısı Alacaksanız bunlara dikkat edin

Camiler, iç ve dış dizayn bakımından göz alıcı olması gereken mabetlerdendir. Her gün bir çok kere hem ibadet etmek için insanların uğradığı, hem de ziyaret etmek ve yapısını incelemek için farklı dinlerden insanların, turistlerin uğradığı bir yer olduğu için mimariliği, iç dizaynı ve uyumu oldukça önemlidir. Bu sebeple cami içerisinde ve dışındaki bulunan her malzeme ve işçilik titiz çalışma ister. Özellikle içerisinde bulunan cami halısı, ayakkabılık, kütüphane, rahleler, avizeler gibi her ayrıntı camiyi tamamlayıcı bir bütün olmalıdır. Bu sebeple bu tür eşyalar satın alınacağı vakitte dikkatli ve geniş çaplı bir araştırma, aynı zamanda camiye uyup uymadığı tespit edilmesi için de inceleme gerekir.

Cami Halılarının Camiyi Tamamlayıcı Olması Gerekir

Cami halıları kurumsal bir firmadan alınmadan önce mutlaka caminin deseni ve renkleri incelenmeli, bu şekilde bir karara vararak en doğru tercih yapılmalıdır. Örneğin camideki avizenin ve duvarların işçiliği, celi sülüs ile yazılan dualar ve ayetlerin renkleri düşünüldüğünde en uyumlu halıyı seçmek daha doğru olur. Bu şekilde bir uyum caminin hem daha içten ibadet edilecek huzur dolu bir yer olmasını, hemde gelen turistler tarafından göz alıcı ve değer verilen bir yer olduğunu göstermek için önemlidir. Zira ibadethanelere verilen özen dine verilen değeri gösterecek ve insanlar da bu şekilde izlenim bırakacaktır.

En İyi Cami Halısı Satan Firmalar

Cami halısı bazen model ve desenli olarak bazen de sade olarak tercih edilir. Genellikle küçük mescitler daha sade döşenir ve çok fazla detaya sahip olmaz. Fakat büyük ve A, B gurubunda olan camiler ise daima ziyaret edilen göze önünde olan camilerden olduğu için daha özenle dizilir. Cami halısını da bu özenle kurumsal firmalardan seçmek daha kaliteli sonuçlar elde edilmesine vesile olacaktır. Cami halısı fiyatları da firmaya ve alınan halının kalitesine, dokusuna, desenine, büyüklüğüne göre tercih edildiğinde farklılık gösterir. Bu sebeple araştırma yaparak satın almak daha faydalı olur.

Cami Halısı

Cami Halıları

Cami Halısı Fiyatları


Kaynak;
https://www.turkiyecamihalisi.com/