Author Topic: Kimler Ustalık Belgesi Alabilir?  (Read 664 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3784
    • View Profile
    • oyunsiteniz
Kimler Ustalık Belgesi Alabilir?
« on: February 02, 2020, 01:54:52 PM »
Kimler Ustalık Belgesi Alabilir?

Ustalık Belgesi bir meslek alanında yeterliliği gösteren resmi belgedir. Bir mesleği icra edebilmek için o meslekte ustalaşmak gerekir. İşyeri açmak için istenen belgelerden birisidir. Eğer ustalık ya da kalfalık belgeniz yoksa iş yeri açamazsınız. Ustalık belgesini halk eğitim merkezlerinden ve mesleki eğitim veren kurumlardan alabilirsiniz. Milli eğitimle iş birliği içinde ustalık belgesi almak isteyen kişiler önce mesleki eğitim verilir. Mesleki eğitim sonunda yapılan sınavlarda başarı gösteren kişilere ustalık ya da Kalfalık Belgesi belgesi verilir.

Kalfa ustalık rütbesinin bir alt mertebesidir. Kalfa demek o işte kişinin yeterli olduğu anlamına gelir. Kalfalık belgesi ile de iş yeri açmanız mümkündür. Kalfalık belgesi de tıpkı ustalık belgesi gibi kişinin önce eğitim alması ve eğitim sonunda başarılı olması gerekir. Kalfalık belgesini aldıktan belli bir süre sonra kişi isterse ustalık belgesi almak için başvuru yapabilir.

Kaynakçı Sertifikası ise kişinin kaynak işlerini ustaca yapabildiğini gösteren belgedir. Kaynak işi son günlerde ülkemizde en çok tercih edilen mesleklerden birisidir. İş sahasının geniş olmasından dolayı garanti iş olarak görülür. Ücretin tatminkar olması da bu mesleği popüler hale getirmiştir. İşin biraz zor ve ağır olmasından dolayı birçok insan bu mesleğe sıcak bakmamaktadır. Kaynak işi yapabilmek için mutlaka kaynakçı sertifikanız olması gerekir. Sertifika ile iş bulmanız daha kolaydır.

Hangi meslekten olursanız olun kalfalık belgesi, ustalık belgesi, iş yeterlilik sertifikası gibi tüm ihtiyaçlarınızı eğitim kurumumuzdan karşılayabilirsiniz.  Akademi Türk eğitim kurumu olarak ülke ekonomisine katkı sağlayacak, üretimde aktif rol oynayacak gelecek nesil yetiştirmeye devam ediyoruz. Bizlere ulaşmak eğitim programımız hakkında detaylı bilgi almak için  Akademiturk.com.tr internet adresimizi kullanabilirsiniz. Mesleki anlamda yükselmek, iş yeri açabilmek için ihtiyaç duyduğunuz resmi belgeyi almak için hemen bizimle iletişime geçin. Uygun fiyata kaliteli eğitim veren eğitim kurumumuz mesleki anlamda ilerlemeniz için ihtiyaç duyduğunuz eğitimi uzman kadrosu ile vermektedir. Gelin sizi de meslek sahibi yapalım. Kendi iş yerinizi açıp üretime katılın.
imza: Oyun - Forum