Author Topic: GenelPara – Bitcoin, Ethereum ve Kripto Para Sitesi  (Read 758 times)

ibrahimgurkan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
GenelPara – Bitcoin, Ethereum ve Kripto Para Sitesi
« on: February 25, 2021, 05:27:19 PM »


GenelPara içerisinde 100 den fazla kripto para ve altcoinleri izleye bilir grafikler yardımı ile yıllık ve aylık bazlarda analizler yapabilirsiniz.
Blockchain'e aşina olmayanların bile, teknolojiyi kullanan kripto para birimi ve ödeme sistemi olan Bitcoin'i duymuş olmaları muhtemeldir. Blockchain kullanan Ethereum adlı başka bir platformun bu yıl Bitcoin'i geçmesi bazı uzmanlar tarafından öngörülüyor .
Ethereum kaç tl, akıllı sözleşmeleri ve kripto para birimi ticaretini üçüncü bir taraf olmadan güvenli bir şekilde kolaylaştırmak için blockchain teknolojisini kullanan açık kaynaklı bir kamu hizmetidir. Ethereum aracılığıyla kullanılabilen iki hesap vardır: dışarıdan sahip olunan hesaplar (insan kullanıcılar tarafından etkilenen özel anahtarlarla kontrol edilir) ve sözleşmeli hesaplar. Ethereum, geliştiricilerin her türlü merkezi olmayan uygulamayı dağıtmalarına izin verir. Bitcoin en popüler kripto para birimi olmaya devam etse de, Ethereum'un agresif büyümesi birçok spekülasyona sahip, yakında kullanımda Bitcoin'i geçecek.
Ethereum'un savunucuları, Bitcoin'e göre temel avantajının, bireylerin ve şirketlerin Bloomberg'in "kripto para birimleri ve blok zincirleri dünyasındaki en sıcak platform" ve JPMorgan Chase gibi şirketler arasında para transferinden çok daha fazlasını yapmalarına izin vermesi olduğuna inanıyor.  Intel ve Microsoft buna yatırım yapacak.
Buterin, 2011'de 17 yaşında bir programcı olarak Bitcoin'e dahil olduğunda ve ethereum kaç dolar Magazine'i kurduğunda blockchain teknolojisi ile tanıştı ve ilgisini çekti  . Bitcoin'in izin verdiği finansal kullanım durumlarının ötesine geçen bir platform hayal etmeye başladı ve 2013'te genel bir betik dili kullanarak nihayetinde Ethereum olacağını açıklayan bir beyaz kağıt yayınladı.